Бойко Борисов към ПП: Обрахте държавата за няколко месеца! Милиарди осигурихте в полза на Путин (ВИДЕО)

Как прокуратурата си затвори очите за документите с невярно съдържание на Кирил Петков. Или неявяването в съда като свидетел на Бойко Рашков. Как да разбираме това, че няма развитие по "Джемкорп", отбеляза и председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Бензинът вече е с лев по-скъп. Колкото по-свирепа става войната в Украйна, светът влиза в този конфликт, в България газът пада. Някой му дал опорка "кървавото петно". Абе, ей, вие обрахте държавата за няколко месеца. По лев на месец са милиарди левове в полза на Путин". Това заяви на среща с ПГ на ГЕРБ-СДС в централата на партията лидерът Бойко Борисов. 

 

"Бе, вие искахте децата да вкарате в затвора затова, че не ви дават да крадете бе. Като ги няма Кирил и Асен какво стана с цените? Оправдание война вече няма!", ядоса се лидерът на ГЕРБ. Той имаше предвид истерията от март миналата година с цените на бензина, когато пред бензиностанциите се извиха дълги опашки. Правителството на Петков тогава обвини за това младежката организация на ГЕРБ, която предизвикала паниката с публикаии във Фейсбук.

 

В изложението си бившият премиер продължи да води задочен спор с "Демократична България" и "Продължаваме промяната". 

 

"Какъв факт е това, че когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата. Кирил и Асен ги няма в залата. Аз къща в Барселона не съм имал, нямал съм и кюлчета. И чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се произнесли вече. Как докато са "Промяната" бензинът е по-скъп, като паднаха власт и цената е по-ниска. Вие искахте децата да вкарате в затвора, че не ви дават да крадете", разгневи се Борисов. Той имаше предвид гласуването по промените в Закона за съдебната власт, при което се оказа, че няма кворум - депутатите от ПП не бяха на местата си.

 

"Ето ги мнозинствата. Десислава Атанасова ми казва притеснителни неща. Дори в САЩ мине не мине ден, намерят секретни документи. Едни сменили посоката, други пътя, но факт. Тука има доказани неща. В Щатите може Байдън, Тръмп подред да ги карат, тук не, пазим ги", каза Борисов.

 

"Как прокуратурата си затвори очите за документите с невярно съдържание на Кирил Петков. Или неявяването в съда като свидетел на Бойко Рашков. Как да разбираме това, че няма развитие по "Джемкорп", отбеляза и председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. "Май на някои въобще не им се иска съдебната реформа да бъде реформирана, защото тогава корупционните им схеми ще излязат на светло".

 

"Вчера гледах Георг в "Панорама". Той добре се справи", заключи той и даде цитат от изказване на Никола Минчев от ПП, че България е изнасяла оръжие за Украйна още преди решението на НС.

 

"Защо не го приехте тогава, като сте го знаели. Така само печелят посредници, а не ние. Защо не дарихме и да сме там, където са всички бели държави и да осъдим този решим на Путин с действията си. Или тогава вие сте лъгали, или Корнелия Нинова", категоричен бе Борисов.

 

"Нинова в парламента отрече да е знаела за подобно нещо. Сиреч вижте борбата за министерските кресла какво вади", каза той.

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени