Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски водят лично разговорите с протестиращите миньори в НС

Разговорите се провеждат в зала 134 в сградата на Народното събрание

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

В този час започва срещата на народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС с представители на протестиращите миньори. Тя се провежда в сградата на Народното събрание, като към този час в сградата не се допускат журналисти и екипите на медиите изчакват изявления пред сградата на бившия Партиен дом.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на ПП Кирил Петков и депутатът от ДПС Делян Пеевски водят лично разговорите с протестиращите. 

 

Заедно с премиера Николай Денков, министъра на енергетиката, министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на икономиката и индустрията в разговорите ще се включат народните представители Бойко Борисов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Добрев и Теменужка Петкова от ГЕРБ; Кирил Петков, Атанас Атанасов, Владислав Панев, Васил Стефанов, Радослав Рибарски, Венко Сабрутев, Стою Стоев и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ; Делян Пеевски, Хамид Хамид и Рамадан Аталай от ДПС. 

 

Разговорите се провеждат в зала 134 в сградата на Народното събрание. В тях участват също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и индустрията. Представители на синдикатите и протестиращите също вече са в сградата.

 

В 11:30 двайсетина миньори, идващи директно от АМ "Тракия" и АМ "Струма", бяха допуснати в парламента, след като първоначално им бе отказан достъп и се наложи да изчакат специално разрешение и покана, предаде репортер на "Фокус".

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени