Бойко Борисов: Ненужен КСНС – като отговорност, държавност, необходимост. Показаха, че президентството е "горната камара" на парламента! (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заедно с бившия финансов министър Кирил Ананиев и бившия външен министър Екатерина Захариева, участ...

Брифингът на ГЕРБ
Брифингът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заедно с бившия финансов министър Кирил Ананиев и бившия външен министър Екатерина Захариева, участваха в брифинг в централата на партията. Темите бяха за вчерашното заседание на КСНС и за кризите в държавата. 

Борисов изчете откъси от договора за приятелство с РС Македония и подчерта, че всичко, за което говори новата власт, вече е заложено като приоритети от години. "С техния президент и премиер бяхме заедно при папата, на паметника на цар Самуил, бяхме в Скопие и много други инициативи направихме. С една дума, за да не чета и нататък, тук сме казали в чл. 12, че след като влезе в сила договорът, да се задействат комисии и да се предприемат мерки за двустранно сътрудничество", каза Борисов. 

 

Борисов обяви вчерашния КСНС за ненужен, но успешен опит на Радев да прехвърли на "нищонеподозиращият Петков" отговорността да се занимава със Скопие. Лидерът на ГЕРБ заговори за поети от Радев ангажименти към партньори, за да бъде преизбран, които обаче нямало да бъдат изпълнени.

 

"Нищо неподозиращия какво му се случи вчера. На Петков президентът му отне всяка възможност за маневри. Ненужен КСНС като отговорност, държавност и необходимост. Първата му цел е да се покаже, че президентството е горната камара на парламента и че оттам се свеждат задачите на МС и на НС. Спомняте ли си премиер да не се изкаже след КСНС", риторично попита бившият премиер.

 

А Христо Иванов после шикалкавеше, както и Вигенин, нямало му лидера, добави Борисов. "Това, което Петков ще надгражда с РС Македония, вече сме го надградили. Даже вече са в НАТО". Това обяви на брифинг в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Без да съм почитател на конспирациите, в момента карантината се явява като едно спасително салче на президента, Министерски съвет и депутатите. Приятелят ти е болен от ковид, ти с какъв акъл отиваш на КСНС да обезглавиш цялата държава", попита Борисов по отношение на заразения шеф на НС Никола Минчев.

Според лидера на ГЕРБ сега всички ще са скрити онлайн.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени