Бойко Борисов: Целият летен преврат е добре координирано действие на "Да, България!" с ДПС (ВИДЕО)

На Драго Стойнев сестра му още работи в митниците, на висок пост. На Манолова дъщеря й работи при нас. Ние не сме талибани, не сме били фашисти, емоционално обясни Бойко Борисов

Брифинг в централата на ГЕРБ
Брифинг в централата на ГЕРБ

"Няма да има мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябвало да е по-спокоен парламента. Имате пълно мнозинство, направете ги. Докога ще чакаме? Докато физически се разправят с ГЕРБ. Не искам да се спекилура, че няма План за възсатоняване. 38 работни сесии с ЕС са проведени. Затова депозирахме в петък в деловодството на парламента Плана. Томислав Дончев и Кирил Ананиев са на ваше разпложение 24 часа в денонощието. Но спрете да манипулирате, че няма план. Няма само за асфалт в този план. Ако ви харесва - приемете го. Ако не - приемете друг". Това каза на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

 

"Не го вкарах в НС, за да не ни кажат, че ги насилваме. Този план трябва да се чете не от сегашната правна комисия в парламента, а от хора експерти", добави Борисов по повод Националния план за възстановяване. И продължи:
"Ние се отнасяме изключително отговорно към здравето на хората. Пак се опитаха да изкарат, че едва ли не закиваме националния опративен щаб. Членове на този щаб са държавни служители, те са си на своите постове. Но понеже една година те не спряха да се подиграват със щаба, дори казваха, че двама генерали плашат народа, гориха маски, Симидчиев беше също, за да чуем всички мнения. Няма разпореждане на щаба, което да не е съгласувано с мен. Ако искат да го има този щаб, нека Симидчиев, шеф на здравната комисия, да оглавява щаба и да дава указания на министрите как да действат. Но тук злобата им, реваншизмът им, хайде, няма да използвам епитети, те толкова искаха да се саморзправят, че гласуваха оставката на кабинета. Но до следващия кабинет този кабинет изпълнява своята функция".

 

"Нека кажат истината - искаме да мачкаме Борисов, защото ни победи, а те планът, ето го планът, той е представен. Управляващите да не се държат като опозиция, всичко е в техните ръце. Искат да правят от парламента Народен съд, защо да се явя, като те са ми гласували оставката ", заяви той.


"Помня при Станишев - чак, когато има ново правителство се приема оставката на новото правителство. Министрите с акт на парламента те са махнати от местата си и в понеделник ще искат да станат депутати. Нали там бяха новите най-велики юристи? На първия конгрес на Татяна Дончева, на който присъствах, много се надявах там да има висока юридическа мисъл, очаквах те да се намесят, а не непрекъснато да правят уйдурма с ДПС. Целият летен преврат е добре координирано действие на "Да, България!" с ДПС. Сега ще зададете ли дали има тайно мнозинство, след като заедно гласуват навсякъде", коментира лидерът на ГЕРБ. 

 

Татяна Дончева прегръща и целува Бойко Борисов
Татяна Дончева прегръща и целува Бойко Борисов на първия конгрес на своята партия Д-21 на 22 февруари 2015 г.

"Когато аз го сменях Станишев, той ме помоли да живее няколко месеца във вилата в Бояно, на "Секвоя" и аз се съгласих. Той нямаше къде да живее. Като говорим за чистки, за стържене - на Драго Стойнев сестра му още работи в митниците, на висок пост. На Манолова дъщеря й работи при нас. Ние не сме талибани, не сме били фашисти", емоционално обясни Бойко Борисов.


Да си направят щаб, ако искат да вършат работа. 8 милиарда лева ни е фискалният резерв, въпреки кризата. Като гледам резултатите от вчера - амем 1-78 нови случаи на коронавирус, 1206 излекувани, за съжаление 38 починали. 13 % - с много умелото управление на пандемията. Българите не разбраха, бизнесите в голямата си част, че има пандемия. Максимум ги компенсирахме, допълни Борисов. 


Кирил Ананиев разясни, че във фискалния резерв има два пъти повече от минимума. Манипулацията, че сме на минимума в резерва започна от едно интервю с един икономист, когото няма да споменавам. Направените от него внушения могат да се кажат само от човек, който не разбира от материята и няма представа от бюджетния процес. "Изплащането на данъци се извършва от средата на месеца, а в началото винаги имаме разходи. Когато Орешарски управляваше фискалният резерв бе 5 милиарда лева и то без да има пандемия.  Платили сме милиарди за социално-икономически мерки . Правителството правилно управлява финансите на държавата.  В края на месеца няма да имаме бюджетен дефицит", обясни Ананиев.

"НОЩ бе разформирован, защото новите в НС се заяждаха с Щаба. Кой от моите опоненти ми помагаше през тези 4 години, че за да им помагам аз сега? Здравните власти работят всеки ден.  Днес НС може да се събере и да направи нов щаб. Спрете се с нас да се занимавате, ние вече сме опозиция", коментира отново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени