Бойко Рашков: Ако бях собственик на bTV, веднага щях да махна Гавазова и Йовчев от ефир

Видях каква не трябва да бъде журналистиката и вероятно начинът, по който Гавазова и партньорът й водеха предаването

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: БГНЕС

"МВР е най-силният орган в правителството. Така че, съвсем логично и съвсем нормално е да играе водеща роля в промените, които трябва да се извършат в нашата страна и са по искане на българските граждани". Това заяви в интервю за БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.


"Искам да кажа две изречения за участието ми вчера в bTV. Видях каква не трябва да бъде журналистиката и вероятно начинът, по който Гавазова и партньорът й (Биляна Гавазова и Златимир Йовчев, бел.ред.) водеха предаването, е доходна дейност", каза Рашков.
 
"Защото аз чувах как с техническите средства в техните уши им казваха какво да ме питат. Много грозно. А шумът в ушите им бе толкова силен, че те не чуваха какво им отговарям. И така ме питаха едни и същи въпроси няколко пъти. Не се изненадвам, те не заслужават толкова внимание. Затова сме на 112 място по свобода на словото, съжалявам, че го казвам. Ако аз съм собственик на телевизията, моментално ще ги отстраня от водещото предаване...водещата роля в предаването", закани се Рашков.

По думите на Рашков въпросите, които "Тома Биков и компания" поставяли в някои медии относно началника на кабинета му, са били зададени по определен начин вчера. Той нямал против, но в държавните органи трябвало да се внимава какви хора попадат.

"В конкретния случай въпросите имаха чисто политически характер, за мен са важни професионалните качества. Кой каква политическа ориентация има не ме интересува. Това не може да попречи на решенията ми да назнача човек, дори и за началник на кабинет. Някой в бТВ вероятно иска да отмени Конституцията и закона и да отменят възможността на хора, които членуват в партии, които не харесват - да заемат държавна длъжност. Така ли?", попита Бойко Рашков. 

 

На въпрос, че в случая става дума за бизнесмен с много обвинения, служебния вътрешен министър отговори: „Партията е организация, щом тя е законна - може да съществува. Аз съм безпартиен“.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени