Бойко Рашков е на разпит в Софийска градска прокуратура по делото "Хемус"

Това се налага във връзка с думи на Рашков, казани в ефира на БНР на 23 декември

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: Lex.bg


Вътрешният министър Бойко Рашков е призован за разпит в Софийската градска прокуратура по делото "Хемус" за днес от 14 ч., съобщи NOVA. 

Преди дни това обяви говорителката на СГП Десислава Петрова. По думите й това се налага във връзка с думи на Рашков, казани в ефира на БНР на 23 декември. Петрова цитира и точното изказване на вътрешния министър: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват и едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме сгигнали, да предприемат едни действия, едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде”.

Прокуратурата вика министър Рашков заради делото „Хемус“

„От казаното следва, че Рашков разполага с конкретна информация за начините на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им и крайните им получатели, макар тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП”, каза Петрова.

Тя заяви още, че тези обстоятелства имат не само обществено значение, но са важни и за разследването.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени