Бойко Рашков с поредна провокация към Турция - граничните служби блокираха границата, десетки автобуси с деца стоят на ГКПП "Капитан Андреево"

Извънредните мерки са наложени още снощи, след като вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че Турция се намесва в българските избор

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: Скрийншот/ПИК
Автобуси, в които има деца, чакат близо 17-18 часа на граничния пункт "Капитан Андреево" и не могат да влязат у нас, сигнализираха превозвачи. На пункта има поне 30 автобуса. Пътниците от Турция са без храна и вода. Със засилени проверки българските гранични служби на практика са блокирали границата с Турция на "Капитан Андреево".
 
Изнервени от дългото чакане хората тръгват пеша да минават границата, тъй като гонели автобуси на Германия. Полицаите обаче ги връщат, тъй като не можело да влязат пеша, обясни шофьор на автобус, заснел един от клиповете. 
 
Засилените проверки са срещу автобусите - както редовни линии, така и извънредни от Турция към България. И на практика спират или поне значително забавят преминаването в България на около 4000-5000 души в момента.
 
Във всеки автобус се извършват детайли проверки от РЗИ, НАП, икономическа полиция като това става човек по човек. По информация на bTV се извършва специализирана операция на четири служби, свързана с контрабанда на стоки. Проверката на един автобус отнема 4 часа. Засега от полицията не дават допълнителни подробности.
 
Извънредните мерки са наложени още снощи, след като вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че Турция се намесва в българските избори. Последва протест пред турското посолство в София, а днес българският посланик е бил извикан във външно министерство в Анкара, за да му бъде връчена протестна нота.  

Още от "България"

Позор! Асоциацията на европейските журналисти застана на страната на Минеков и репресиите срещу "Труд"

Представителите на тази мнима журналистическа организация са обикновен ретранслатор на опорките на най-скандалните кръгове от българското задкулисие

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени