Божков отива на избори с партията, издигнала Евгения Банева за евродепутат, Митьо Пищова и Радо Шишарката за депутати

Преди близо 2 години БНО стана известна с това, че издигна кандидатурата на съпругата на задържания в ареста за данъчни измами бизнесмен Николай Банев - Евгения Банева за евродепутат

Председателят на Българско лято Борил Соколов и лидерът на БНО Георги Георгиев
Председателят на Българско лято Борил Соколов и лидерът на БНО Георги Георгиев

Васил Божков и нерегистрираната му партия "Българско лято" ще участва на изборите на 4 април, но мандатоносител ще е партията "БНО-Българско национално обединение". Преди близо 2 години тя стана известна с това, че издигна кандидатурата на съпругата на задържания в ареста за данъчни измами бизнесмен Николай Банев - Евгения Банева за евродепутат, а малко след това партията се отрече от нея. Дори председателят й Георги Георгиев нарече действието "най-голямата си грешка". 

 

Две години преди това през 2017 г., БНО беше в коалиция за парламентарните избори, която лансираше като едно от знаковите си лица Митьо Пищова. Председателят на БНО Георги Георгиев се пробва и за кандидат-кмет на София на последните местни избори, като се опитваше да прави "нестандартна кампания", позирайки на няколко откровено цинични плаката.

 

"На бюлетината ще пише БНО, но ще се чете Българско лято", поясни във фейсбук изявление Борил Соколов - председателят на партията на Божков, а до него идеята представи и председателят на БНО Георги Георгиев-Готи. На 100% Българско национално обединение отстъпва листите си за хората на укриващия се в Дубай бизнесмен. "Даваме 100% от нашия мандат на гражданска платформа "Българско лято", каза Георгиев на живо във фейсбук профила на Васил Божков и добави: "Обещахме, че на следващите парламентарни избори ще дадем сериозна заявка за промяна. Промяна, която за съжаление, остава само в празните думи на нашите управляващи. БНО е партия, която винаги се е борила срещу статуквото. Именно поради тази причина разпознаваме целите на "Българско Лято".

Партия Българско национално обединение е регистрирана от ЦИК за участие в изборите на 4 април на 17 февруари. Тя е изпълнила искането да има 2500 валидни подписа. Самата партия е регистрирана в съда през 2013 г. До този момент тя бе напълно неизвестна на широката общественост.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени