БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение за РСМ докато Скопие не изпълни ангажиментите си

Той изрази опасения, че актуализацията на бюджета може да бъде бламирана

Георги Свиленски, БСП
Георги Свиленски, БСП Източник: Zonanews

БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение за Северна Македония докато Скопие не изпълни ангажиментите, залегнали в договора от 2017 година и декларацията на НС. Това заяви в НС председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

 

Втори ден ПП, БСП и ДБ не могат да осигурят кворум, но на трибунката днес Свиленски обвини опозицията за това, вкл. в саботаж на парламента.

 

От БСП коментираха и казуса с РСМ. "Позицията на БСП е, че докато не бъдат изпълнени ангажиментите, залегнали в договора от 2017 година и декларацията на НС, няма да подкрепим каквото и да е предложение за Северна Македония. Но това не значи, че обсъждането трябва да спре. Това не значи че българските граждани не трябва да бъдат информирани и че на българския народ не трябва да му бъде обяснено какво се предлага и какво нарушава или не националните интереси", заяви Свиленски.

 

Той изрази опасения, че актуализацията на бюджета може да бъде бламирана. "До края на седмицата трябваше да бъдат приети бюджетите на ДОО и НЗОК, за да може пенсионерите да получат пенсиите си, но това вероятно няма да се случи. Трябваше да бъде приет и държавният бюджет, но той вероятно ще бъде бламиран или засипан с толкова предложения, че да се блокира работата по него", посочи председателят на ПГ на "БСП за България".

Още от "България"

Последни новини

Най-четени