БСП се среща с ДБ и отцепниците от ИТН

Това са третите консултации в опит за реализиране на третия мандат

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БТА

БСП ще проведе преговори с "Демократична България" и независимите депутати в парламента. Разговорите са третите консултации в опит за реализиране на третия мандат и създаване на кабинет в рамките на 47-то Народно събрание.

 

В понеделник Румен Радев връчи папката с мандата на БСП и бившият комунисти проведоха консултации с ПП и ИТН. След разговорите с формацията на Петков и Василев оскандалената РМД-приватизаторка на "Техноимпекс" и председател на БСП Корнелия Нинова заяви, че срещата е минала добре и двете политически сили са препотвърдили управленската програма.

 

По време на разговорите от своя страна ПП поставиха условие да има работещо антикорупционно мнозинство в парламента, да се приеме законът за КПКОНПИ и се избере бившият комунистически следовател и настоящ МВР шеф Бойко Рашков за председател на комисията.

 

След срещата с ИТН стана ясно, че с БСП са се договорили да работят по управленската програма, изработена от БСП, "Продължаваме промяната" и "Демократична България", като ИТН са предложили някои допълнения.

 

По думите на Тошко Йорданов не са били чертани червени линии, не са били обсъждани и структура и състав на Министерския съвет.

Още от "България"

Десетият фестивал на средновековните традиции, бит и култура "Калето - Мездра” събра групи за исторически възстановки и

В тазгодишното издание на "Калето - Мездра" взеха участие групи за исторически възстановки и индивидуални реконструктори - общо над 70 на брой

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени