bTV отговориха на грозните нападки на Бойко Рашков

Днес той се закани, че би уволнил водещите на сутрешния блок на телевизията

Биляна Гавазова и Златимир Йочев ще водят сутрешния блок на bTV от 1 март
Биляна Гавазова и Златимир Йочев ще водят сутрешния блок на bTV от 1 март Източник: Zonanews

От bTV реагираха с официална позиция на днешното изявление на служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

По-рано той пряко заяви, че интервюто му за "Тази сутрин" е било нагласено: "Не се учудвам, че България е на 112 място по свобода на словото. Ако съм собственик на тази телевизия, моментално ще ги (Биляна Гавазова и Златимир Йовчев, бел.ред.) от водещото предаване...водещата роля в предаването", закани се Рашков днес в интервю по БНР. 

 

Позиция на bTV Media Group:

Днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков използва ефира на националното радио БНР, за да коментира почтеността на водещите на „Тази сутрин“ Биляна Гавазова и Златимир Йочев, като направи внушение, че те са изпълнявали поръчка чрез интервюто си с него (на 17 май) и дори препоръча на собствениците на медията да ги отстранят като водещи.

bTV Media Group счита за силно обезпокоително за медийната среда в България, че след повече от 30 години демокрация и свобода на словото в страната, длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения.

Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните журналисти, публично демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като основна причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници. 

Отчитаме силната роля, която медиите играят за изграждането на истории и отправянето на послания на политическите фигури, партии и кандидати по време на активната предизборна кампания. Единствената роля на bTV обаче е да предоставя обективно и плуралистично отразяване на новините в интерес на своите зрители.

bTV се противопоставя на всяка форма на влияние или манипулация от трети страни. Намесата на представители на властта и други преки или косвени играчи в предизборната кампания няма да се толерира и ще се счита за дезинформация".

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени