Чалга певецът Слави Трифонов: ГЕРБ са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот

Каква ще е съдбата на ГЕРБ - това не е работа на певеца на мутрите Трифонов

Слави Трифонов
Слави Трифонов Източник: Zonanews

С пост във фейсбук вождът на "Има такъв народ" и чалга певец Слави Трифонов, който в момента се намира в задължителна изолация заради КОВИД-19 и вчера положи клетва като депутат онлайн, отговори на намерението на ГЕРБ да стартират парламентарната си дейност с внасяне на законопроект за мажоритарен вот и обвиненията спрямо ИТН, че са се отказали от тази инициатива. 

 

И защо сега, защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна, пита Слави Трифонов и изрежда поименно депутатите Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов и "цялата тази група мастити български законотворци".

 

"Е, отговорът е много прост - когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката", заявява Трифонов и припомня, че така са и пожелали промяна на Конституцията чрез ВНС само и само да се спасят от протестите. "Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго".

 

Слави Трифонов обяснява, че за да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен парламент, а е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси.

 

Това изисква време, е установил лидерът на ИТН и продължава: "А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот". 

Истински важният въпрос е защо са появи чалгарска партия в България и това не е ли доказателство, че понякога част от българите не стават за нищо друго, освен за лош пример. А каква ще е съдбата на ГЕРБ - това не е работа на певеца на мутрите Трифонов. 

 

Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в Парламента законопроект за промяна на избирателната система от...

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Петък, 16 април 2021 г.

Още от "България"

Окончателно: Няма виновни за рухналата сграда на ул. "Алабин", където загинаха две жени

Така собственикът на сградата Георги Кирчев, инженерът, контролирал ремонта - Петър Петров, Николай Симеонов, управител на фирмата, ангажирана с ремонта, и строителят Манчо Антонов са окончателно оправдани

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата сезира ЕС за политическия натиск и закриването на специализираното правосъдие

Приемането на предложените законодателни изменения ще доведе до блокиране на борбата срещу престъпността и на работата на независимата съдебна власт

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Борисов: Бюджетът е на излишък от над 115 млн. лв. за първите четири месеца на годината, икономиката работи

През първото тримесечие на настоящата година  са задържани близо 16 милиона къса нелегални цигари, което е почти колкото  задържаното количество през цялата 2020 г.

Прочетете повече прочетете повече

Резултатите на България за справяне с COVID-19 са изключително добри, а ваксинацията протича при голям интерес

В понеделник пристигат нови над 270 000 ваксини, зелените коридори да продължават да действат като се изпълняват и ваксинационните фази, разпореди министър-председателят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени