Черепа вече си има партия - съдът регистрира "Българско лято"

Съдът реши да регистрира партията на обвиняемият хазартен бос Васил Божков, съобщи БНТ. В учредителното онлайн събрание на "Българ...

Черепа вече си има партия - съдът регистрира Българско лято
Черепа вече си има партия - съдът регистрира Българско лято Източник: Българско лято

Съдът реши да регистрира партията на обвиняемият хазартен бос Васил Божков, съобщи БНТ. В учредителното онлайн събрание на "Българско лято" са участвали 934 учредители (при изисквани минимум 500). Членовете на партията са 3238 (при изисквани минимум 2500). На заседанието днес прокуратурата поиска да не се допуска регистрацията. Прокурорът поиска да бъдат назначени експертизи, сред тях и за графичното изображение дали има прилика с емблемата на българския монетен двор, както и с енергийна напитка. Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред ВКС.


Днес на въпрос дали имат план Б, ако не им излезе регистрацията да участват с друга регистрирана вече партия, председателят й Борил Соколов каза, че "Докъм вариант Д ги докарваме". "Имаме до вариант Д. Ние сме подготвени, всички сме гледали едни такива скучни, предвидими американски филми с ясен сценарий, така че ние бяхме готови за тези сценарии и сме готови до вариант Д буквално", заяви той.  Сайтът Tribune.bg припомня, че първата среща между създателя Божков и членове на Националния съвет на партията се състоя преди 10 дни.

 

Разговорът за приоритетите се е провел на билярдна маса вероятно в Дубай. Тогава от "Българско лято" разказват, че са си говорили с Черепа по "важни въпроси, касаещи изпълнението на целите на партията и бъдещото ѝ развитие на фактор в политическия живот на България". Документите за регистрация на партията бяха внесени в съда на 13 януари. 

Укриващият се в Дубай бизнесмен направи първата си среща с хората от "Българско лято" онлайн в края на минилата година. Божков, срещу когото има повдигнати 19 обвинения в България, се е включи чрез видеообръщение в заседанието


Още от "България"

Последни новини

Най-четени