Д-р Александър Симидчиев: Няма да съм кандидат за премиер

Трябва да имаме електронно здравеопазване, добави той

Д-р Александър Симидчиев
Д-р Александър Симидчиев Източник: БНТ

Броят на диагностицираните с COVID е по-голям, проблемът не е решен. Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни. Ваксините са единственият начин по който устойчиво можем да решим проблема. Необходима е устойчива ваксинация на най-рисковите групи. Това заяви председателят на здравната комисия в парламента д-р Александър Симидчиев в предаването "Денят започва" с Георги Любенов. Той допълни, че категорично няма да бъде кандидат за премиер, ако президентът връчи мандат на "Демократична България". "Това е спекулация. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ", отбеляза д-р Александър Симидчиев.

 

Той добави, че Борисов трябва да се появи в парламента и да бъде изслушен, за да даде отчет на работата си. "Трябва да имаме електронно здравеопазване. Трябва да подредим къщата си, да има ясни правила, които да спазваме. Спешно трябва да се направят стратегически и законови промени в сферата на здравеопазването, трябва да се приоритизира профилактиката, да се работи с данни", допълни д-р Александър Симидчиев. Според него старата сграда на Народното събрание е по-подходяща да се върне парламентаризмът.

 

"Не беше логично да се разформирова Щабът, повече комуникация беше необходима към конкретните групи, с ясни послания, как да се предпазват възрастните хора, как младите да ги предпазват", допълни д-р Александър Симидчиев. По думите му кои ще са новите членове на щаба ще бъде решено от изпълнителната власт.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени