Д-р Любомир Канов: Руските заплахи срещу България звучат като проклятие, анатема на държавно ниво

Поне 80% от това така наречено русофилство се дължи на историческо невежество за истинската Русия и Съветския съюз, заявява психиатърът

Психиатърът Любомир Канов
Психиатърът Любомир Канов

Руските заплахи срещу България звучат като проклятие, анатема на държавно ниво. Но всичко, казано от Захарова, трябва да се взима ако не на подбив, то поне като нещо комично. Това заяви в ефира на NOVA NEWS психиатърът д-р Любомир Канов. 

 

"Руската пропаганда се подхранва от лъжа. Ако приемем, че граф Николай Игнатиев е безспорен герой и е кощунство неговият бюст да бъде съборен. Когато не се учи българската история както трябва, народът се заблуждава поколения наред. Поне 80% от това така наречено русофилство се дължи на историческо невежество за истинската Русия и Съветския съюз”, поясни психиатърът.

 

Той е категоричен, че руски генерали като Скобелев и Гурко, които са потушили с много кръв Варшавското въстание, у нас са издигнати на пиедестал и за тях не бива да се говори нищо лошо, дори да е истина.

 

"Българският народ е въвеждан в неведение за истинската Русия и СССР години наред. Днес цялата руска пропаганда трябва да се приема скептично и да се каже, че зад това прозира старите руски и съветски политики", каза психиатърът.

 

Той посочи, че цяла България е осеяна с руски и съветски паметници, които не са никакви паметници, а свидетелство за амнезията на нашия народ.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени