Да е честита новата 2024 година!

На 1 януари православната църква прославя свети Василий Велики

Коледна и новогодишна елха
Коледна и новогодишна елха Източник: Zonanews

Честита 2024 година! Да е здрава, мирна, спокойна и успешна! Пожелаваме на българите новата година да е пълна с късмет, любов, успехи, добри предизвикателства и щастливи приключения!  Нека сме достатъчно силни и единни, за да преодолеем изпитанията.

 

Да имаме волята да градим и да правим добро, а усилията ни да дават добри плодове. И много поводи за усмивки. България да има светъл хоризонт и достойно място в европейското семейство!


На 1 януари православната църква прославя свети Василий Велики. По този повод във всички епархии на Българската православна църква ще бъдат отслужени Василиева Света литургия и молебен за благоденствието на българския народ през новата година. На Васильовден, по данни на националната статистика, имен ден празнуват над 118 хил. души. Името Васил носят повече от 41 хил. мъже.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени