Дадоха мандат на Христо Иванов да подпише коалиционното споразумение

БСП ще вземе решение за подписването на споразумението на Национален съвет

Христо Иванов
Христо Иванов
Очаква се да стане ясно кога ще бъде подписано коалиционното споразумение между четирите партии, които са готови да влязат в състава на новия редовен кабинет. Късно снощи Националният съвет на "Да, България" даде мандат на председателя на партията в оставка - Христо Иванов, да подпише коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната".
 
 Националния съвет даде също така и съгласие членовете на партията от парламентарната група на "Демократична България" да гласуват "за" предложените министър-председател, структура и състав на Министерския съвет. С това и трите партии от "Демократична България" вече официално потвърдиха, че ще подкрепят споразумението и проекта за коалиционен кабинет.
 
От останалите партии, които участват в преговорите, БСП ще вземе решение за подписването на споразумението на Национален съвет днес, а от ИТН вече обявиха участието си. Според споразумението, всяка от четирите партии в коалицията ще има представителство в новия кабинет според получените гласове на изборите. Като брой вицепремиери "Продължаваме промяната" ще имат двама, а "Има такъв народ", БСП и ДБ - по един.
 
 
 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени