Дани Каназирева: Премиерът си играе на държава, пуснаха страната с бясна скорост по нанадолнището

Такова управление е много по-опасно за страната, отколкото нови избори

Дани Каназирева
Дани Каназирева Източник: ПП ГЕРБ

"Управляващите или по-скоро министър-председателят и приближените му реално си играят на държава и пуснаха страната ни с бясна скорост по нанадолнището (...) Наблюдаваме едно крайно незряло, крайно хаотично управление", коментира по БНР Дани Каназирева, народен представител от ГЕРБ-СДС.

 

По думите ѝ, "за да се прикрие слабото управление, явно се търсят пиар акции, с които да се осигури зрелище на хората и да се заметат проблемите, които са на дневен ред в страната ни". България беше поставена в безпрецедентна ситуация, в която действащ министър-председател поръчва ареста на лидера на най-голямата опозиционна партия, смята Дани Каназирева.

Беше замесена Европейската прокуратура, беше замесено по грозен начин идването на г-жа Кьовеши в България, посочи още тя.

 

Каназирева нарече случилото се с арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова "псевдоакция" и "милиционерщина, която ни връща в мракобесни времена". Според нея е налице "злоупотреба с власт и панически акт на слабост, безпомощност", с цел да се отклони общественото внимание от кризите във всяка сфера на обществения живот. 

 

Тя заяви, че историята е абсурдна и министър-председателят няма как да има качество на свидетел.

"Безумие е да коментира медийни публикации и в това си качество да дава показания, които да водят до установяване на обективната истина". Има и пълна липса на компетентност на разследващите полицаи, допълни Дани Каназирева.

 

В тази ситуация Европейската прокуратура няма компетентност да разследва състава от престъпления, който беше цитиран от разследващите полицаи и МВР, уточни Дани Каназирева. Тя изтъкна, че имаме нестабилна коалиция с непреодолими геополитически различия. "Всъщност сбор от парадокси, които се крепят на жаждата си за политическа власт".

 

В коментар на последните социологически данни на Изследователски център "Тренд" и действията по неотложност, с които бяха мотивирани арестите, Дани Каназирева каза, че доверието в управляващите според нея главоломно спада, дори с повече от отчетеното от социолозите.

 

"Ерозията в доверието и подкрепата е много по-голяма. Защото реално това не беше промяна. (…) Никой от тези хора не са целели каквато и да е реформа (...)Такова управление е много по-опасно за страната, отколкото нови избори", категорична е Дани Каназирева.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени