Даниел Митов: Бойко Рашков е параван за купуването на гласове от другите партии

По думите му 45-то НС е бил зоопарк

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: bTV

"Бойко Рашков е параван, за да могат, за да могат други да купуват гласове", каза Даниел Митов от ГЕРБ в студиото на "Лице в лице" по bTV. По думите му сега нагледно всички могат да видят какво е било на 9 септември. "ГЕРБ не само не купува гласове, а една стотинка не сме дали повече за предизборна кампания. В момента Бойко Рашков прекалява с болшевишките си методи. Повтаря се 9-ти септември. Така се действа в Путинова Русия. Симпатизанти на една партия биват заплашвани, арестувани и пускане без никакви доказателства и без обвинения. Това ли са хората, които налагат законност?", коментира зам.-председатилят на ГЕРБ.

"Нашите хора са мобилизирани и съм убеден, че ще излезем победители на изборите. Ще следим много изкъсо дали ще има нарушения в изборния ден", каза още Митов. "Не можеш по болшевишки да опорочаваш изборите. Нарушават се законите", възмущава се Митов от действията на вътрешния министър. "Не знам да има купуване на гласове в полза на ГЕРБ. По време на ГЕРБ са осъждани хора за купуване на гласове, но по правилата", увери той. "ГЕРБ е дясната партия в България. Няма да търпим това, което се случва в момента. Нищо не оправдава действията на сатрапа Бойко Рашков", каза Даниел Митов.

 

"„Приказките за правосъдна реформа са на парче. Трябва всички партии да говорят за цялостна реформа, а не да си направим някаква сметчица на парче. Това е моето разбиране за реформа в правосъдието. Несериозно е отношението към правосъдната реформа, ако се питаме дали трябва да бъде отстранен който и да било. Аз съм бил жертва на правосъдната система. Тя трябва да се реформира. Правосъдната реформа трябва да се проведе в цялост. В момента университетите бълват юристи. Прокурори и следователи трябва да работят заедно. Върху прокуратурата трябва да има ясен механизъм за контрол и в съда трябва да има реформа", смята Митов.

 

Ако сме зряла демокрация, трябва да седнем и да стигнем до консенсус по важните въпроси, добави той. По думите му 45-то НС е бил зоопарк.

 

"В него определени политически партии го използваха за платформа, през която се прокараха определени интереси. В нормалните държави служебното правителство има основната задача да подготви изборите", каза Даниел Митов. От служебният кабинет в момента излизат министри с крещяща некомпетентност, които изнасят неверни данни, предупреди още той.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени