Даниел Митов: Готви се управление на задкулисието, ако изолират ГЕРБ-СДС

Той допълни, че не може с лекота да се подмине волята на 840 хил. гласоподаватели

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Булфото

Ако разговори за подкрепа на правителство на ГЕРБ-СДС не се състоят, може да се оформи истинско управление на задкулисието, защото се подменя вотът на избирателите, каза днес пред bTV номинираният за премиер от коалицията ГЕРБ-СДС Даниел Митов. Той допълни, че не може с лекота да се подмине волята на 840 хил. гласоподаватели. "Всеки опит ГЕРБ да се заобикаля, ще бъде наказан от избирателите", е мнението на Митов.

 

"Ние сме отговорни хора и не можем да оставим държавата без кабинет. Ситуацията е сложна", каза още Митов. Той даде за пример ковид кризата и геополитическите сблъсъци, споменавайки напрежението Русия-Украйна. Даниел Митов отправи важно предупреждение, че се прави опит да се заобиколи ГЕРБ-СДС. Това, по думите му, може да доведе до "истинско управление на задкулисието". Според него това ще се случи, защото вотът на избирателя ще се подмени, ако не участва най-голямата политическа сила. Той допълни, че управление с премиер, за когото хората не са гласували, дава възможност да се стигне отново до правителства като тези на Любен Беров и Пламен Орешарски. 

 

Номинираният за премиер коментира, че въпреки заявленията на "Демократична България", че няма да преговарят за подкрепа на правителството му, официална покана за разговори ще има. Разговор ще се търси и с парламентарната група на "Има такъв народ", но не и с "Изправи се! Мутри вън!", защото имат малко депутати. Ако не се намерят съмишленици за това правителство, мандатът ще бъде върнат, се разбра от думите на кандидата за премиер.


Даниел Митов каза, че имената на министрите в неговото правителство са се родили в разговор с Бойко Борисов. Той обаче не отговори кои от хората са негови предложения. Митов каза отново, че предложеният кабинет е сплав от опит и обновление, което било на най-правилното решение при сегашната ситуация в страната и около нея. Дали ГЕРБ ще подкрепи евентуално правителство на "Има такъв народ" ще се реши, като дойде този момент, каза Митов. Той уточни, че позицията на ГЕРБ е правителство да има. В отговор на въпрос Даниел Митов каза, че депутатите на партията ще подкрепят създаването на анкетна комисия, която да проучи всички факти около Росенец. Твърденията, че управляващите се бетонират в управлението на енергетиката, той нарече "фантазии на Корнелия Нинова", които не заслужават коментар.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени