Даниел Митов: На Радев му се услади да управлява. Президентът е основен бенефициент от действията на Радостин Василев

Викането на Бойко Борисов на разпит за казуси, които отдавна са били изчистени и отдавна е трябвало да бъдат хвърлени в кошчето и да се приключи с това, се претоплят, допълни Митов

Даниел Митов, ГЕРБ
Даниел Митов, ГЕРБ Източник: Zonanews

"На президента Радев очевидно много му се управлява. Личи си по действията на фактори около него. В крайна сметка, наблюдаваме много отблизо политическият процес и виждаме как се променя поведението на партии като "Възраждане", така че да обслужва идеята, че редовен кабинет не може да бъде съставен". Това каза Даниел Митов от ГЕРБ-СДС пред bTV.

 

Според него забавянето на мандата е, за да протекат определени процеси. "Виждате, Радостин Василев от ПП обявява, че най-вероятно ще се отцепи от ПП, вървят слухове в кулоарите за записи, които той има. И това е част от тази динамика, целяща разклащане на политическата среда.

 

Викането на Бойко Борисов на разпит за казуси, които отдавна са били изчистени и отдавна е трябвало да бъдат хвърлени в кошчето и да се приключи с това, се претоплят", допълни Митов.

 

Според него "прекалено много станаха действията в посока на това да се дестабилизира средата. "Аз не виждам друг бенефициент от това, освен президентът Радев, който управлява със служебни кабинети вече дълго време – очевидно това му се е усладило", каза той. Митов заяви, че те са направили много компромиси на ПП/ДБ, но очакват реципрочност.

 

"Фактът, че по време на втория кабинет на Борисов се правеше правосъдна реформа и с промени в конституцията е ясен сигнал и показател, че ние сме знаели, че съдебната реформа е важна. По време на управление на ГЕРБ е правена правосъдна реформа. Христо Иванов беше министър в правителството на Бойко Борисов", припомни Даниел Митов. Той е убеден, че за определени текстове ще се съберат и 180 гласа.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени