Даниел Митов: "Продължаваме Промяната" са изпаднали в изолация - никой не отиде на техния разговор

Той заподозря, че ПП искат да се стигне до нови избори

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Zonanews

Разговорът в Народното събрание трябва да е зрял, а там в момента виждаме една детска градина. Това обясни в студиото на NOVA Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

 

Според него в четвъртък "Продължаваме Промяната" са изпаднали в изолация. "Никой не отиде на техния разговор. Завъртяхме се да видим дали има някой там и си тръгнахме. Ако се води някакъв дебат в НС, то това трябва да се случи в пленарна зала. Камерите са там, журналистите са в кулоарите", поясни той.

 

"Даваме си сметка за проблемите в държавата, знаем , че парламентът трябва да заработи. Направихме компромис с оттеглянето на нашия кандидат, тръгнахме да търси формули. Тези формули се търсят с разговори. Председателският съвет е един от начините, по който може да започне този разговор. ПП го наричат задкулисие по някаква причина. Парламентът и неговите формати за тях са задкулисие", каза още Митов.

 

"Днес ще започнем отново онзи разговор, който приключихме снощи. Ще започнем да търсим възможности и принципи около които да изберем председател. Вчера този разговор тръгна. Радвам се, че в крайна сметка температурата на говоренето спадна", обясни депутатът.

Още от "България"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени