Даниел Митов: Управляващата коалиция непрекъснато зависи от златния пръст на някой в нея (ВИДЕО)

Той добави, че управляващото мнозинство съботира помощта за Украйна

Трибунка на ГЕРБ
Трибунка на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

Във връзка с посещението на украинския външен министър Дмитро Кулеба, ГЕРБ-СДС даде трибунка в кулоарите на парламента. 

След срещата на външаната комисия с Дмитро Кулеба имаме няколко коментара. Омръзна ни да разбираме отвън какви точно външнополитически разговори води МС и какви ангажименти поема. За РСМ разбираме от Скопие. В прессъобщението на МС не се казва нищо за военна помощ. Разбрахме за това от интервюто на Кулеба. 20 дни проекторешения за оказване на военна помощ не могат да бъдат разглефани в комисия", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

Той добави, че управляващото мнозинство съботира помощта за Украйна. "Министерството на туризма спира помощите за бежанци. Това ли ни е солидарността? Време да се уплътни декларацоята на НС. Имаче всичко остава празни приказки и ще научаваме отвън какви разговори води МС. Ще настояваме днес тази точка да се разгледа в комисия", добави Митов. 


Преди 3 седмици имаше външна комисия. Поисках точката да влезе в дневния ред. Единствените, които подкрепиха да влезе бяхме ние. Една партия днес поиска да влезе тази точка (за помощта за Украйна, бел.ред.). Надявам се да ни подкрепят и изразяването на солидарност само на думи да престане. Ако МС не вземе позиция и не подкрепи украинския народ, утре ще бъде късно, каза бившият външен министър Екатерина Захариева.

 

По темата с РСВ Захариева каза, че първо беше президентът, после външният монистър, сега и министър-председателят. "Кирил Петков да чуе тези думи, защото дава много кредит на доверие. Всеки път, когато към РСМ се поеме ангажимен, след това се правят крачки назад", заяви тя.

 

Едно политическо решение изцяло в правомощията на НС, не се включва в дневния ред. Нуждата от прецизиране - това е друга абсурдна теза на управляващите, добави Екатерина Захариева.

 

Управляващата коалиция непрекъснато зависи от златния пръст на някой в нея. Невъзможността да вземат решения е функция на природата на тази коалиция, каза Даниел Митов. 

 

Още от "България"

Златните момичета на България Стилияна Николова и Боряна Калейн с нов триумф в Баку

Стилияна Николова игра само един финал и взе златото на бухалки, Боряна Калейн спечели злато на топка и лента и сребърен медал на обръч във финалите на отделните уреди

Прочетете повече прочетете повече

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май

По повод Световния ден на леопарда, който беше отбелязан вчера, от зоологическата градина припомнят, че могат да се видят три персийски леопарда

Прочетете повече прочетете повече

В Русе Благодатният огън ще дойде от Румъния

Тъй като няма да има делегация на Българската православна църква в Йерусалим, ние ще използваме близостта си с Румънската църква, каза Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени