ДАНС влезе в "Булгаргаз" и Министерството на енергетиката, разследва далавери на предишното управление

Изпълнителният директор на газовата ни компания Деница Златева потвърди пред БНР акцията на ДАНС

ДАНС
ДАНС Източник: БГНЕС

Агенти на ДАНС влязоха в Министерството на енергетиката и "Булгаргаз". От прокуратурата не потвърдиха, а от енергийното министерство казаха, че при тях до този момент още няма служители на ДАНС. 

 

Най-вероятно акцията е свързана с взимане на документи във връзка с досъдебно производство. Служител на ДАНС е бил и в БЕХ. Той е входирал писмо от Националната следствена служба с въпроси за правната кантора, която консултира по газови дела, научи Zonanews.

 

Изпълнителният директор на газовата ни компания Деница Златева каза за БНР:

"Служители на ДАНС днес посетиха дружеството, представиха въпросник с документи, свързани с досъдебно производство, заведено за периода на предишното управление на "Булгаргаз". Ние ще съдействаме с всички документи, ще ги представим в срок. И всъщност входираха писмо с изискуемите документи. Нямало е други действия от ст страна на служителите".

 

Документи, свързани с работата на "Булгаргаз", са поискани и от Българския енергиен холдинг. Това е направила Националната следствена служба.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени