Делян Добрев: МЕТ и "Булгаргаз" със синхронизиран отговор до медиите, уплашени са

Това написа в профила си във Фейсбук бившият министър на енергетиката

Делян Добрев, ГЕРБ
Делян Добрев, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Току-що газовият посредник на властта МЕТ и "Булгаргаз" изпратиха синхронизиран отговор до медиите. Уплашени са, че корупционният скандал ескалира и ще излезе извън границите на България. Паническата им реакция е още едно доказателство за "чистотата" на сделката им. В писмата им няма отговор на нито един от поставените от нас въпроси. Но най-важното! Нито МЕТ, нито Булгаргаз отричат, че газа ще е по-скъп с над 35% в сравнение със съществуващия договор". Това написа в профила си във Фейсбук бившият министър на енергетиката и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

 

 

"Нито МЕТ, нито Булгаргаз отричат, че газът ще е руски. Нито МЕТ, нито Булгаргаз отговарят защо няма търг за тези количества на избрана от тях борса: - Газов хъб Балкан (държавна); - Българска енергийна търговска платформа (частна). Нито МЕТ, нито Булгаргаз обясняват нормално ли е, законно ли е и морално ли е бившият служител на МЕТ допреди 3 месеца, а сега директор на Булгаргаз, да сключва сделка за стотици милиони със собствената си фирма!", допълва той.

 

Делян Добрев пита Кирил Петков какво стана с нулевата толерантност към корупцията и коментира, че такава корупционна сделка България не е виждала от десетилетия.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени