Делян Добрев осъди Елена Йончева

Областният координатор на ГЕРБ Хасково осъди за клевета настоящия евродепутат от БСП Елена Йончева

Делян Добрев осъди Елена Йончева
Делян Добрев осъди Елена Йончева Източник: Zonanews

Решението за осъждането на Йончева е на Районен съд София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне, вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание. 
Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7 000 лв., по 1000 лв. за всеки отделен иск, плюс разноските по делото в размер на 589 лв. 
Делян Добрев заведе дело срещу Елена Йончева заради системна и масирана организирана клеветническа кампания срещу него в качеството му на областен координатор на ПП ГЕРБ за област Хасково през октомври 2017 година. Тогава в поредица от медийни изяви Йончева отправи към лидера на ГЕРБ в Хасково редица неверни позорящи твърдения, включително му приписа извършването на престъпления, с което е накърнила неговите лична чест, достойнство и добро име в обществото, пише в решението на съда.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени