Делян Добрев предложи коалиция на ГЕРБ-СДС с ДБ, ДПС и ИТН. Христо Иванов държи ключа към решаване на парламентарната криза

Време е ДБ да възмъжеят и да поемат своята отговорност, добавя народният представител от ГЕРБ-СДС

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: ПП ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на на енергетиката, икономиката и туризма Делян Добрев очерта два варианта за изход от политическата ситуация в момента. Той посочи плюсовете и минусите към всеки от тях.

 

Ето какво коментира той:

"След първоначалния шок и ужас от разговора на измамниците, идва ред трезво да помислим какви са вариантите. Според мен те винаги са били два:

Вариант I: Дясно правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН.

Плюсове: Стабилно мнозинство от 142 депутата, 100% съвпадение на приоритите и програмите, принципни и правилни позиции по геополитическите въпроси, способни политици и експерти, които могат да извадят страната от кризата на ПП…

Минуси: Не виждам.

Вариант II: Избори.

Плюсове: Партията на измамниците от ПП ще отиде в небитието. Истинското наказание/възмездие в политиката го дават избирателите и аз нямам съмнение, че ПП ще си получат заслуженото.

Минуси: Шести поредни избори, още няколко месеца хаос и несигурност, липса на бюджет, задълбочаване на кризата и др.

От много време твърдя, че

ключът към решаване на парламентарната криза се държи
не от Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ или Слави Трифонов, а от Христо Иванов. И това е факт не само в това събрание. Така беше и в предишното, най-вероятно ще е така и в следващото.

Време е ДБ да възмъжеят и да поемат своята отговорност. Не могат повече да се крият зад коалиции с ПП (партия за която от ДБ са били винаги наясно, че е сбирщина от измамници, жадни за власт). Настават мъжки времена. Време е да се прояви кураж, държавническо поведение и отговорност към избирателите!

P.S. И още нещо! Ако въпреки всичко, все пак се сформира някакъв Франкенщайн с участието на Асен Василев и ПП, вината за това ще е колкото на ГЕРБ, толкова и на Христо Иванов и ДБ", написа Добрев в профила си във Фейсбук.

 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени