Делян Добрев: "Промяната" докара държавата до катастрофа! 38% от хората в България казват, че ще спестят от храна или от топло. Над 18% инфлация, над 50% поскъпване на хранителните продукти

Той представи мерките за разрешаване на проблемите в енергийния сектор

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Zonanews

"Промяната" докара държавата до катастрофа, докараха ни дотам, че 38% от хората в България казват, че ще спестят от храна или от топло. Дотам ни докара "Промяната". Над 18% инфлация, над 50% поскъпване на хранителните продукти, в енергийните ресурси, линия на бедност над 540 лв., а близо милион и половина са под нея, коментира кандидатът за народен представител и бивш енергиен министър Делян Добрев. 

 

Делян Добрев за схемите на ПП при природния газ
Делян Добрев за схемите на ПП при природния газ Източник: Zonanews

Той напомни схема, която преди време партията разкри за купуване на руски газ през дъщерна фирма на "Газпром" в Румъния.

 

Делян Добрев обяснява схемите на
Делян Добрев обяснява схемите на "Промяната" с газа Източник: Zonanews

"Външният министър на Украйна преди време дойде в България и като представител на държава, която е нападната вероломно от своя съсед, той поиска българският парламент да го изслуша, за да каже какви са проблемите на страната му и да помоли за помощ. Знаете ли какво направи българският парламент? Мен лично ужасно ме е срам от тази работа - управляващата коалиция от ПП, ДБ, ИТН и БСП гласуваха да не бъде допуснат. Този човек дойде в България, поиска да бъде изслушан, а "Промяната", която се маскира като проамериканска гласува да не го изслуша", възмути се Добрев.

 

Къде отиват парите от схемите с природния газ
Къде отиват парите от схемите с природния газ Източник: Zonanews

Нещо повече на "Лукойл" се дават 3,5 млрд. лв. повече, въпросното левче. Показах ви и схемата с газа - парите оттам отново отиват в Кремъл. Партията, която уж е проамериканска, се оказа тази, която най-много е работила за Русия в последните 30 г., продължи Добрев. 

 

Какви са решенията
Какви са решенията Източник: Zonanews

Международен търг за доставка на неруски газ, мито върху руския петрол сорт "Урал", удължаване на компенсациите за електроенергия за цялата 2023 г., въвеждане на компенсации за природния газ, компенсации за горивата в пълния размер на събраното мито, предлага ГЕРБ като мерки за разрешаване на проблемите в енергийния сектор.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени