Делян Добрев: Свидетели сме на най-мащабното купуване на гласове от управляващите

Знае се за още една депутатка от "Възраждане", която се кани да напусне партията. Една шахматистка, добави той, очевидно визирайки Цвета Галунова

Делян Добрев, ГЕРБ
Делян Добрев, ГЕРБ Източник: Zonanews

Това е най-мащабното купуване на гласове, 1 депутат е избран с около 10 000 гласа. При купуване на 4-5 депутата, на практика се купува един среден многомандатен район в страната, каза по bTV народният представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. 

 

"Знае се за още една депутатка от "Възраждане", която се кани да напусне партията. Една шахматистка", добави той, очевидно визирайки Цвета Галунова. 

Цвета Галунова, Възраждане
Цвета Галунова, Възраждане Източник: Zonanews

И продължи: "Самият Костадинов се оплака, че звънят поред на неговите депутати. Трифонов постоянно се оплаква, че му тормозят депутатите. Това е нечистоплътно". 

 

Инфлацията ни е 2 пъти по-висока, обедняваме 2 пъти по-бързо, защо да бъде подкрепено едно правителство  от депутатите, ако не са мотивирани с пари, с постове, с биткойни, риторично попита бившият енергиен министър. 

 

"Имам опасения, че до петък ще напазаруват достатъчно депутати", подчерта той. Според мен няма депутат от ГЕРБ-СДС, който ще се продаде, увери Добрев.

 

Благодарение на наше предложение в НС, инфлацията ще започне да намалява, дръпнахме спирачката на покачването на цената на тока за бизнеса, коментира още той. 

 

Относно намалените средства по Плана за възстановяване Делян Добрев обясни, че тези намалени средства няма да се отразят на гражданите, защото правителството заложи в плана 1 милиард за прословутите батерии, които сега са намалени с половин милиард.

 

"Тези батерии не са необходими за България, Това е все едно да изгорим тези пари в печката, няма нужда от тях, т.е щета ще има не за гражданите, а за джоба на управляващите", заяви Добрев. 

Още от "България"

Златните момичета на България Стилияна Николова и Боряна Калейн с нов триумф в Баку

Стилияна Николова игра само един финал и взе златото на бухалки, Боряна Калейн спечели злато на топка и лента и сребърен медал на обръч във финалите на отделните уреди

Прочетете повече прочетете повече

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май

По повод Световния ден на леопарда, който беше отбелязан вчера, от зоологическата градина припомнят, че могат да се видят три персийски леопарда

Прочетете повече прочетете повече

В Русе Благодатният огън ще дойде от Румъния

Тъй като няма да има делегация на Българската православна църква в Йерусалим, ние ще използваме близостта си с Румънската църква, каза Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени