Делян Пеевски: Ще направим общ законопроект с ПП-ДБ за промени в Конституцията

Кирил Петков и Делян Пеевски разговаряха в кабинета на Никола Минчев

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БТА

Депутатът Делян Пеевски от ДПС обяви, че "Продължаваме промяната-Демократична България" готвят нов законопроект за промени в Конституцията, който после ще обединят с проекта на ДПС. Това съобщи Пеевски пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. 

 

Цяла сутрин в кабинета на ДПС текат "совалки". Сред посетителите на стаята на ДПС в парламента бяха лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

 

Междувременно, днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Делян Пеевски се срещнаха в кабинета на зам.-председателя на парламента Никола Минчев (ПП). След срещата Делян Пеевски заяви, че са разговаряли "по конституционните въпроси". По думите му това е бил смисълът вчера той и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ да подкрепят кабинета "Денков-Габриел". 

 

"И те имат проект, който чакаме да го изпратят. Ще видим от всички проекти да направим един проект, който заедно всички ще внесем", каза Делян Пеевски. По-късно днес депутатите ще гласуват назначението на Делян Пеевски като член на конституционната комисия. 

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени