Демократична България предлага уволнен за несправяне с работата от ОББ за член на УС на ББР

Той е сред подкрепили София прайд кандидати за народни представители

Цанко Арабаджиев като кандидат-депутат от ДБ
Цанко Арабаджиев като кандидат-депутат от ДБ Източник: ДБ

Коалицията "Демократична България" предлага един от членовете на новия Управителен съвет на Българска банка за развитие и изпълнителен директор да бъде лицето Цанко Арабаджиев. От решение № 102/31 март 2015 г. на Върховния касационен съд разбираме, че захаросаната официална биография на Арабаджиев, която вече се разпространява, е силно редактирана.

 

Цанко Арабаджиев като член на Зелено движение
Биографията на Цанко Арабаджиев като член на "Зелено движение"

В нея е пропуснат един много важен момент от кариерата му - Цанко Арабаджиев е уволнен от Обединена българска банка заради "липса на умения да планира и организира работата си, както и да управлява и разрешава възникващи проблеми". В периода 2012-2013 г. Цанко Арабаджиев се е подвизавал като "анализатор" в тази банка, а изречението, което прочетохте е част от мотивите на ръководството на ОББ, които фигурират в Заповед № 20130000176/10.05.2013 г., с която от банката са прекратили трудовото му правоотношение. Да видим какво още пише в този прелюбопитен документ:

 

"Трудовото правоотношение е прекратено поради...липса на мотивация и инициатива за подобряване на работата, в резултат на което изпълнението на поставените индивидуални цели за периода 01.01.2012 – 31.12.2012 е 54%, а оценката за работата му през 2012 и 2013 г. е незадоволителна, неумение за работа в колектив, несъпричастност към общите задачи и общия резултат, неумение да взема компетентни и навременни решения, да изразява ясно позиция и да защитава предложенията пред кредитния комитет, неумение да управлява кредитни сделки и да отчита движението им, което води до изкривяване на резултатите и нереална времева линия за отделните сделки".

 

Решението на ВКС от 2015 г.
Решението на ВКС от 2015 г.
Решението на ВКС от 2015 г.`

Край на цитата! За промоутърите на Цанко Арабаджиев от ДБ обаче тези заключения и оценки нямат никакво значение. Забележете, че протежето им е било на къде-къде по-ниско йерархично място, каквото позицията "анализатор" представлява. А днес е предложен за член на УС и изпълнителен директор на ББР. С Решение №194 от 10 юни 2021 г, УС на БНБ вече е издал одобрение на Цанко Арабаджиев да заеме длъжността член на УС и изпълнителен директор на ББР.

 

Решение на УС на БНБ за издаване на одобрение на Цанко Арабаджиев да заема длъжността член на УС и изп.д-р на ББР
Решение на УС на БНБ за издаване на одобрение на Цанко Арабаджиев да заема длъжността член на УС и изп.д-р на ББР`
Решение на УС на БНБ за издаване на одобрение на Цанко Арабаджиев да заема длъжността член на УС и изп.д-р на ББР


Арабаджиев е член на "Зелено движение" и на последните избори беше кандидат-депутат от "Демократична България", част от която е и движението. Лицето Цанко Арабаджиев е красноречив пример за нивото на кадровата банка на "Демократична България", с която те иначе не спират да се хвалят. Едно е да искаш, друго е да можеш, а чак трето и четвърто е да имаш потенциал. В случая с Арабаджиев забелязваме само неистовото желание – моженето и способностите отсъстват.

Междувременно, скоро след уволнението си, Арабаджиев завежда дело, което губи на втора и трета инстанция, съответно СГС и ВКС. В цитираното по-горе Решение №102/31.03.2015 г. на Върховния касационен съд се казва още следното:

ОТХВЪРЛЯ предявените от Цанко Руменов Арабаджиев, ЕГН **********, с адрес гр. София, Ж. К. “Младост 2”, бл..., вх..., ет..., ап..., срещу Обединена българска банка АД, ЕИК 000694959, искове за признаване на уволнението със заповед № 20130000176/10.05.2013 за незаконно, за възстановяване на предишната работа и за обезщетение поради незаконно уволнение по чл. 344, ал. 1, т. 1, 2 и 3 КТ.

ОСЪЖДА Цанко Руменов Арабаджиев, ЕГН **********, с адрес гр. София, Ж. К. “Младост 2”, бл..., вх. ..., ет..., ап... да заплати на Обединена българска банка АД, сумата 1.620 ,00 лева разноски по делото.

Решението на ВКС от 2015 г.``
Решението на ВКС от 2015 г.

В официалната му биография няма да намерите и още нещо - той е сред заклетите поддръжници на общността на ЛГБТИ (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални). Той е сред подкрепили София прайд кандидати за народни представители на изборите за 45-то НС преди няколко месеца и подписалите декларация в защита на правата и интересите на ЛГБТИ хората в България.

 

Цанко Руменов е сред поддръжниците на ЛГБТИ общността
Цанко Руменов е сред поддръжниците на ЛГБТИ общността

 

Още от "България"

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Стартира кампанията "Следи от изчезване", която цели да запознае обществото със застрашените от изчезване видове в Бълга

Велинград ALCALIA за пореден път се ангажира с мисията си да подпомогне опазването на екологичното разнообразие в българските планини, като споделя ценна информация как можем да запазим естествените им местообитания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени