Деница Сачева: И президентът дължи отговори – за своите съветници например

Румен Радев сякаш живее в едни лабораторни условия, коментира социалният министър

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: bTV

Президентът сякаш живее в едни лабораторни условия и непрекъснато ни представя своята утопия за държава. Това обяви в интервю за предаването "Лице в лице" Деница Сачева, социален министър и областен координатор на ГЕРБ в Добрич, по
повод критиките на Румен Радев към правителството.  

"Всеки разумен човек вижда, че зад фразите на президента не се крие особено съдържание. В момент, в който има съмнение, че твоят съветник за борба с корупцията е част от доклад на Европейската комисия за борба с измамите, да не коментираш това, но да коментираш хипотези и празни обвинения", каза Сачева. По думите й от страна на ГЕРБ винаги е имало желание за диалог с президента, но той винаги е отговарял с "безпочвени критики". 

"Това е противодържавно поведение – не може непрекъснато да насаждаш съмнение във всички институции, да твърдиш, че всички институции са корумпирани и единствено и само президентската институция е институцията остров, в която няма никакви проблеми. Това несериозно", отсече министър Сачева.

По повод желанията на Радев за нови промени в Изборния кодекс и обвиненията към управляващите, че изборите няма да са честни тя заяви:
"Не зная защо инвестираме толкова енергия в това какъв ще бъде процесът на изборите, вместо това кой как и с какъв ресурс и капацитет иска да управлява страната. За мен това е безидейност. Сериозни промени Изборния кодекс и то непосредствено преди изборите носи рискове. Има опит в момента от страна на хора, които предполагат, че ще загубят изборите, авансово да се застраховат".

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени