Деница Сачева: Трябва да има коалиционно управление, в което да бъде и ГЕРБ

По нейните думи парите за пенсии са обслужили пропрезидентската кампания

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: NOVA NEWS

"Имаме оформени предложения за президент, до 25 септември структурите на ГЕРБ ще номинират. Има както партийни, така и непартийни фигури", заяви в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS бившият социален министър Деница Сачева.

 

По нейните думи Радев можеше да се намеси в решаването на кризата, но няма легитимност, кандидатът на ГЕРБ ще може да води диалог.

 

"Имаме различни кандидатури, които сме обсъждали за президент, но имаме време да издигнем нашия кандидат. Малко или много вече се оформя личността на кандидата. Той трябва да е различен от Румен Радев и да покаже какъв всъщност трябва да е президента – миротворец, който да гради мостове, човек, който може да води диалог", описа тя профила на кандидата за президент на ГЕРБ.

 

А парите за пенсии са обслужили пропрезидентската кампания. "Посланието на избирателите е, че трябва да има коалиционно управление, в което ГЕРБ да бъде представена, разликата ни с ИТН не беше голяма", смята Сачева. В предходния парламент избирателите показаха ясно, че е необходим коалиционен кабинет, в който ГЕРБ трябва да е представена.

 

"Не бих казала, че трябва да се направи управление от всички, но коалиционно управление с ясна програма и цели, така че страната да излезе от кризата и да навакса изоставането си от другите европейски държави", допълни Сачева.

Според нея ГЕРБ най-напред ще търси партньорство с партии ЕНП формат, както и с тези, с които могат да се постигнат разумни компромиси. "ДБ поставя изисквания да присъстват определени хора в коалицията, това е неприемливо", коментира тя.

 

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени