Депутатите обсъждат идеята за мораториум върху решения на Министерския съвет

Във фокуса на дискусиите ще попаднат и продажбата на държавни и общински болници

Сградата на Народното събрание
Сградата на Народното събрание Източник: Wikipedia

Второ пленарно заседание на Народното събрание за тази седмица. Очаква се депутатите да разгледат две сходни предложения за мораториум върху решения на Министерския съвет в оставка.  Едното предложение е внесено от ПГ на "БСП за България" и касае мораториум върху отдаването на концесии, продажба на държавни и общински болници и назначения в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50 % държавно участие.

 

Другото предложение е на "Изправи се! Мутри вън" и то касае определени действия на Министерския съвет в оставка, сред които решения за отдаване на концесии. Във фокуса на дискусиите ще попаднат също продажбата на държавни и общински болници, както и назначенията в държавната администрация и предприятията с над 50% държавно участие. Народните представители ще разгледат и проект на решение за отмяна на Великденската ваканция на Народното събрание. Депутатите ще се занимаят и с промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Още от "България"

Премиерът Борисов: Бюджетът е на излишък от над 115 млн. лв. за първите четири месеца на годината, икономиката работи

През първото тримесечие на настоящата година  са задържани близо 16 милиона къса нелегални цигари, което е почти колкото  задържаното количество през цялата 2020 г.

Прочетете повече прочетете повече

Резултатите на България за справяне с COVID-19 са изключително добри, а ваксинацията протича при голям интерес

В понеделник пристигат нови над 270 000 ваксини, зелените коридори да продължават да действат като се изпълняват и ваксинационните фази, разпореди министър-председателят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени