Депутатите създадоха Временна анкетна комисия за "Росенец"

Сформирайте една работна група, за да се разберете за имотите по морето и медийните си магнати, каза Тома Биков от ГЕРБ

Народно събрание
Народно събрание Източник: НС

Предложението за нея беше внесено от "Демократична България". "За" създаването ѝ гласуваха 193 народни представители, "против" бе един, а 12 се въздържаха. Комисията се създава за срок от три месеца, а неин председател ще бъде Калоян Янков от "Демократична България". За зам.-председател бе избран Светослав Колев от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

 

Целта на комисията е да установи фактите и обстоятелствата за действията и бездействията на компетентните органи, които е следвало да констатират, преустановят експлоатацията и да премахнат незаконни строежи и обекти на територията на Лесопарк "Росенец", включително и прилежащата ѝ територия. Комисията ще трябва да проучи и действията на НСО, както и на компетентните органи при и по повод протеста срещу беззаконието в страната на 11 юли 2021 г.

 

В рамките на дебата реплики си разменяха представители на "Демократична България" и ДПС, съобщава bTV. Съпредседателят на демократичната коалиция Христо Иванов заяви, че за да не се политизира дейността на комисията, той няма да членува в нея. По думите му казусът "Росенец" е епикриза. Йордан Цонев от ДПС подчерта, че от партията са за разкриване на факти и обстоятелства, но са против лицемерието.

 

"Лицемерие е, когато говориш за определени неща, а това, което обвиняваш определени хора, изключваш други", заяви още Цонев.

 

От ГЕРБ също се намесиха в спора. "Сформирайте една работна група, за да се разберете за имотите по морето, медийните си магнати и всички проблеми, които имате", коментира Тома Биков. Той отчете, че партиите на протеста от три са станали пет.

Още от "България"

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Главчев на среща с ЦИК: Имате нашето пълно съдействие за подготовката на честни и прозрачни избори

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова определи днешната среща с изпълнителната власт като навременна и изрази увереност, че с нея се поставя добро начало на съвместната работа по организирането на вота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени