Депутатите се скараха на днешното пленарно заседание. Даниел Митов призова НС да почне да работи

Теменужка Петкова обяснява що е то енергийна криза и факта, че НС не може да определя цени - нито на тока, нито на друго

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: БГНЕС

Кратка работна програма скара депутатите в началото на днешното пленарно заседание на Народното събрание. Тя включва 4 точки - оставките на депутатките от "Продължаваме промяната" Лена Бориславова и Яна Балникова, смяна на шефското място на временната комисия за правилника, създаване на нова временна комисия и парламентарен контрол. Както и готовност за обсъждане на правилника на НС, ако е готов.

 

Удивен съм от дневния ред, който ни се предлага. Да направим справка колко струва един ден на Народното събрание и да е ясно, че дневният ред е едно нищо. Предлагам да започнем да работим, призова Даниел Митов от ГЕРБ. Той даде пример с предните два парламента, които са били затрупани със законопроекти още със старта си. Разправия предизвика и точката за създаването на временна комисия за проблемите с енергийната криза и предложения за справяне с нея.

 

Енергийна криза има тогава, когато има проблем с доставките на енергийните ресурси, за какво говорим, скочи Теменужка Петкова от ГЕРБ. Цените са друг въпрос и няма как Народното събрание да изземва функциите на КЕВР - това е независим орган, чиято работа се наблюдава от ЕК. Как НС ще определя цената на тока, възмути се бившата енергийна министъра. Държавността не започна от промяната, нека бъдем отговорни и спазваме правилата на нормативната уредба, допълни Петкова.

 

Ние се държим доста двулично в това НС още от първия ден, скочи Костадин Ангелов. Той попита защо се включва точка за енергийната криза, а няма и дума за COVID кризата, както и защо не се обсъжда Защо не направим комисия за това, то засяга живота на хората, попита Ангелов и напомни, че има внесени проекти за зеления сертификат. Чака комисии, отговори му шефът на НС Никола Минчев. Как ще чака комисии, хора умират, възмути се Ангелов.

Източник: "24 часа"

Още от "България"

Последни новини

Най-четени