Обсъждат дали Митрофанова да бъде канена на откриването на 48-то Народно събрание

Към днешна дата няма изпратени покани до официалните гости за откриването на 48-ото Народно събрание

Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова Източник: Руские вести

"Демократична България" инициира нова среща между парламентарните сили, за да се реши въпросът с присъствието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова на тържественото заседание при откриването на 48-ото Народно събрание.

 

Срещата е поискана от формацията с писмо до главния секретар на парламента и ще се състои днес. Още в първата среща на новоизбраните депутати, някои от парламентарните групи дадоха заяви, че не намират присъствието на руския дипломат за уместно.

 

Вчера Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ няма да влязат в Народното събрание на първото заседание, ако там е руският посланик Елеонора Митрофанова. На срещата във вторник от "Възраждане" са били категорично против, а БСП са напуснали в знак на несъгласие.

 

От пресцентъра на парламента съобщиха за БТА, че към днешна дата няма изпратени покани до официалните гости за откриването на 48-ото Народно събрание. Според указа на президента Румен Радев първото заседание трябва да се проведе на 19 октомври.

Още от "България"

Диана Русинова: "Нововъведенията", натресени на софиянци, са отречени, незаконосъобразни и твърде опасни

Освен всичко обаче, се оказва, че "новото" и "модерно" решение директно нарушава и изискванията въведени чрез Приложение № 9 към чл. 67 на Наредба № РД-02-20-2

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени