Депутатите върнаха Иван Иванов като шеф на КЕВР

От общо 142 гласували, "за" решението бяха 132 депутати, двама бяха "против", а осем души се "въздържаха"

Иван Иванов
Иван Иванов Източник: КЕВР

Депутатите одобриха предложението бившият председател Иван Иванов на КЕВР да продължи да изпълнява функциите на председател на енергийния регулатор до встъпването в длъжност на нов ръководител.

 

Това се наложи след като Конституционния съд постанови, че изборът на Станислав Тодоров за шеф на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е незаконен. 

 

Така автоматично на поста се възстановява предходният председател на регулатора, но това не можеше да стане без изричното решение на парламента.

 

От общо 142 гласували, "за" решението бяха 132 депутати, двама бяха "против", а осем души се "въздържаха".

 

От "БСП за България" обявиха, че няма да участват в гласуването, а "Възраждане" заявиха, че ще се въздържат. От ИТН обвиниха Лена Бориславова за "нелепата ситуация" с регулатора.

Още от "България"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Премиерата на филма "Професор Димитър Добрев – патриархът на счетоводството в България" ще се излъчи на 17 април по БНТ

Документалният филм, реализиран от БНТ и финансиран от ИДЕС и УНСС, има за цел да вдъхнови младите поколения към преследването на кариера в престижната професия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени