Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще се въздържи за предложената актуализация на бюджета

Стабилно правителство извън ИТН или ГЕРБ не може да се случи, добави тя

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: БГНЕС

Парламентарната група ГЕРБ-СДС ще се въздържи при гласуването на предложената актуализация на бюджета. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Допълни, че в заложените параметри има неясноти.

 

Има 2 възможности за президентски избори - 7 или 14 ноември. Не знаем в какви условия ще се проведат тези избори, ние единствени обявихме удачна дата, всички останали мълчат, не знам дали си правят някакви сметки, заяви Атанасова. Тя призова освен машинно, да може да се гласува и с хартиени бюлетини.

 

Стабилно правителство извън ИТН или ГЕРБ не може да се случи. ГЕРБ в началото заяви, че ще е опозиция, каза Атанасова. По думите ѝ те са единствената опозиция в 46-ото НС, "всички други са се групирали някак си".

 

"ИТН отказаха да съставят кабинет, тези, които може би утре ще получат мандат не водят конструктивни разговори. Не виждаме консенсус по ключови теми", заяви Атанасова.

 

"ГЕРБ беше единствената партия, която при казуса с върнатия мандат спаси парламента и държавата от задълбочена криза, защото осигурихме кворум. Ние сме отговорна партия", каза Атанасова.

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени