Десислава Атанасова: Когато Атанас Атанасов победи Борисов и ГЕРБ тогава да дава наставления! Борисов е ГЕРБ и ГЕРБ е Борисов!

Най-вероятно и в предстоящите избори ще се явим в коалиция със СДС, каза тя

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

 "Най-вероятно и в предстоящите избори ще се явим в коалиция със СДС, не чертаем никакви разделителни линии, имаме обаче основни теми, по които няма да правим компромис", каза по bTV председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

За нас от ГЕРБ е категорично ясно, че в този парламент правителство трябва да бъде съставено от първата политическа сила. През последната една година имаше твърде много заклинания срещу нас. Време е някои от парламентарно представените партии да разберат, че зад всички партии стоят гласоподаватели, призова тя.
 
Аз съм изненадана от загрижеността на Кирил Петков за лидерското место в ГЕРБ. Всеки да се гледа неговата партия, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. 
 
Борисов се оттегли от НС, той не се притеснява от факта, че няма имунитет. Но той е лидер на ГЕРБ и тава бе препотвърдено преди няколко месеца. Когато Атанас Атанасов победи Борисов и ГЕРБ тогава да дава наставления. Вчера след изказването на Плевнелиев всичко бе доуточнено, подчерта Атанасова
 
Борисов е ГЕРБ и ГЕРБ е Борисов, припомни тя.
 
Подготвила съм се с един парламентарен въпрос към г-жа Нинова от м. Април. Ето какво ми е отговорено. Доставките са за 316 млн  евро. В държавите които се доставя фигурира и Полша, каза Десислава Атанасова относно двуличието на Корнелия Нинова. 
 
Ние от ГЕРБ винаги сме били в коалиция с българските граждани. Те винаги са ни давали доверие. А ако усетим че то е разклатено сме подавали оставка. Управлявали сме и в коалиция. При това успешно. Сега ситуацията е сложна трябва да правим премерени действия, коментира народният представител от ГЕРБ-СДС.
 

Обединение е възможно по тези теми, като РСМ и бюджета, както и ако помните, подкрепихме смяната на Стефан Янев със Заков за министър на отбраната, добави тя.

 

Атанасова добави, че по този начин ГЕРБ заявява своята позиция и това, че има допирни точки, не значи "протягане на ръка".

 

Това са ясни послания към нашите избиратели, обясни тя.

Още от "България"

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Стартира кампанията "Следи от изчезване", която цели да запознае обществото със застрашените от изчезване видове в Бълга

Велинград ALCALIA за пореден път се ангажира с мисията си да подпомогне опазването на екологичното разнообразие в българските планини, като споделя ценна информация как можем да запазим естествените им местообитания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени