Десислава Атанасова: Когато Атанас Атанасов победи Борисов и ГЕРБ тогава да дава наставления! Борисов е ГЕРБ и ГЕРБ е Борисов!

Най-вероятно и в предстоящите избори ще се явим в коалиция със СДС, каза тя

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

 "Най-вероятно и в предстоящите избори ще се явим в коалиция със СДС, не чертаем никакви разделителни линии, имаме обаче основни теми, по които няма да правим компромис", каза по bTV председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

За нас от ГЕРБ е категорично ясно, че в този парламент правителство трябва да бъде съставено от първата политическа сила. През последната една година имаше твърде много заклинания срещу нас. Време е някои от парламентарно представените партии да разберат, че зад всички партии стоят гласоподаватели, призова тя.
 
Аз съм изненадана от загрижеността на Кирил Петков за лидерското место в ГЕРБ. Всеки да се гледа неговата партия, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. 
 
Борисов се оттегли от НС, той не се притеснява от факта, че няма имунитет. Но той е лидер на ГЕРБ и тава бе препотвърдено преди няколко месеца. Когато Атанас Атанасов победи Борисов и ГЕРБ тогава да дава наставления. Вчера след изказването на Плевнелиев всичко бе доуточнено, подчерта Атанасова
 
Борисов е ГЕРБ и ГЕРБ е Борисов, припомни тя.
 
Подготвила съм се с един парламентарен въпрос към г-жа Нинова от м. Април. Ето какво ми е отговорено. Доставките са за 316 млн  евро. В държавите които се доставя фигурира и Полша, каза Десислава Атанасова относно двуличието на Корнелия Нинова. 
 
Ние от ГЕРБ винаги сме били в коалиция с българските граждани. Те винаги са ни давали доверие. А ако усетим че то е разклатено сме подавали оставка. Управлявали сме и в коалиция. При това успешно. Сега ситуацията е сложна трябва да правим премерени действия, коментира народният представител от ГЕРБ-СДС.
 

Обединение е възможно по тези теми, като РСМ и бюджета, както и ако помните, подкрепихме смяната на Стефан Янев със Заков за министър на отбраната, добави тя.

 

Атанасова добави, че по този начин ГЕРБ заявява своята позиция и това, че има допирни точки, не значи "протягане на ръка".

 

Това са ясни послания към нашите избиратели, обясни тя.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени