Десислава Атанасова: Кризите, пред които е изправена България, не могат да протакат конституционни процедури

Именно на това обърнахме внимание на президента и вицепрезидента, добави тя

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Кризите, пред които е изправена България, не могат да протакат конституционни процедури. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти след консултациите с ПП ГЕРБ. "Разговорът ни с президента беше по няколко теми. Първата е да потвърдим нашата позиция по отношение на бързината, с която считаме, че следва да се действа в предстоящата конституционна процедура по връчване на втори мандат. Убедени сме, че това ще даде възможност максимално бързо да се състави правителство от партиите, които са заявили такава готовност", заяви Атанасова.

 

"Считаме, че ме много по-добре да се премине към връчването на втори и трети мандат и ако се състави правителство, именно зад него да застане парламентарно мнозинство, което да носи отговорност както за актуализацията на бюджета и управление на кризи, така и за подготовка на следващ бюджет за 2022 г.", добави тя.

 

"Кризите, пред които е изправена България, не могат да протакат конституционни процедури. Именно на това обърнахме внимание на президента и вицепрезидента. Отново заявихме категорично при връчването на мандата веднага ще го върнем. Няма да ползваме конституционния срок за консултации и съгласие в парламента. Следва президентът да реши кога да пристъпи към тази конституционна процедура", каза още Атанасова.

 

"Говорихме и за темите, които и вчера се обсъждаха на КСНС. Становището на парламентарно представените групи е, че мястото за обсъждане на актуализацията на бюджета е в Народното събрание и тази актуализация не може да бъде обвързана с условието връчване на втори мандат или консултации с парламентарните групи", допълни тя.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени