Десислава Атанасова: Много от кандидат-министрите са със спорна политическа биография

ГЕРБ ще гласува против кабинета "Петков", добави председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: NOVA

"По отношение на обявяването на новия министерски съвет – проектът утре ще бъде разгледан, ГЕРБ ще бъде в залата и ще гласува против и трите точки", обяви в ефира NOVA председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя обясни и защо от партията, която сега са в опозиция, са решили да гласуват по този начин. 

 

"На първо място – смятаме, че не е възможно да подкрепим кандидат за министър-председател, който съзнателно е нарушил Конституцията, в която ще се закълне утре, при условие, че бъде избран", обясни Атанасова и добави, че едва ли е имало вариант, при който ГЕРБ би подкрепил проектокабинета на Петков.

 

"Твърде противоречиви заявления имаше. Едно споразумение, в което категорично липсват дати за изпълнение на ангажиментите, под който са сложили подписи лидерите на четирите партии. За нас този кабинет е политически Франкенщайн. В него има твърде много хора със спорна политическа биография. Вие споменахте името на Бойко Рашков. Този човек е бил комунистически кандидат за главен прокурор. Слава Богу, че президентът Стоянов тогава не е подписал указа. Този човек през последните 7 месеца ползваше МВР за пиар акции", заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

Според нея изказването на Рашков, че разследването на "Хемус" ще доведе до промени в някои парламентарни групи, е недопустимо за кандидат за вътрешен министър. "Най-малкото, защото той не е последна инстанция. Има български съд и прокуратура. Бойко Рашков не може да казва коя парламентарна група ще се увеличи или ще намалее", добави Атанасова.

 

Още от "България"

Денков за изграждането на магистралата "Русе-Велико Търново": Това ще бъде един от основните ни приоритети

Преди месец и половина направихме среща с премиерите на Гърция и Румъния в Евксиноград, за да обсъждаме как да развием коридорите от юг към север, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Цяла седмица Терзиев и компания не си мръднаха пръста, за да се почистят изпочупените клони в столицата (СНИМКИ)

Единственото, което е сторено - дърветата са отместени от пътната настилка, за да не пречат на движението на автомобилите. Но това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени