Десислава Атанасова: Видя се политическа арогантност и ужасни практики в НС (ВИДЕО)

От всичко заявено в последните две години, когато се структурираше партията "Има такъв народ", за една нощ всичко рухна. Вече се отказаха като че ли от всичко, добави Атанасова

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Facebook

Не предложихме състава на кабинет за гласуване в парламента, защото там вече се завърнаха най-ужасните, порочни практики - гласуване с чужди карти, опити да се променя правилник с неясни правила. Това каза след връщането на мандата за съставяне на кабинет председателката на парламентарната група ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

 

Тя обясни, че не е имало нужда обществото да става свидетел на низости от различни парламентарни групи при гласуването на предложеното от ГЕРБ правителство. Атанасова напомни, че през 2009 г. ПП ГЕРБ е забранила парламентарното номадство и гласуването на депутати с чужди карти, а тези практики сега се завръщат. "Видяхме връщането на най-ужасните порочни практики в НС - гласуване с чужди карти, опити за променяне на правилник без ясни правила и за връщане на политическото номадство", разкри Атанасова. "Положихме усилия, поканихме партиите, с които смятаме, че можем да имаме допирни точки по програми и приоритети", обясни Атанасова.

Тя добави, че подкрепа за правителство на "Има такъв народ" може да има след ясни структура, състав, приоритети и политики. "Вече 2 седмици след изборите не сме чули нито дума по тези въпроси. Даже напротив, от всичко заявено в последните две години, когато се структурираше партията "Има такъв народ" върху платформата мажоритарен вот, субсидия от 1 лв. и електронно дистанционно гласуване, за една нощ всичко рухна. Вече се отказаха като че ли от всичко. Ние не знаем дали те вземат някакви решения във връзка с бъдещото развитие на държавата ни", каза още председателката на ПГ ГЕРБ.

 

Предложеният за премиер Даниел Митов обясни, че в момента се водят задкулисни разговори за правителство и общество се държи в съспенс. "Когато най-голяма парламентарна група, коалицията спечелила изборите, те кани на разговори, най-нормално е да отидеш да чуеш какво имат да кажат". Това заяви предложеният за премиер Даниел Митов, след като върна мандата за съставяне на правителство при президента. 

 

"Бяхме готови с преговорни екипи, разговори за политики. Не е нужно да се проявява такава арогантност - това бе политическа незрялост. Емоциите от лятото, са си емоции от лятото. Институционалният разговор е нещо друго. Не може да се заобикаля първата политическа сила", каза още Митов.Още от "България"

Последни новини

Най-четени