Десислава Атанасова: Видя се политическа арогантност и ужасни практики в НС (ВИДЕО)

От всичко заявено в последните две години, когато се структурираше партията "Има такъв народ", за една нощ всичко рухна. Вече се отказаха като че ли от всичко, добави Атанасова

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова

Не предложихме състава на кабинет за гласуване в парламента, защото там вече се завърнаха най-ужасните, порочни практики - гласуване с чужди карти, опити да се променя правилник с неясни правила. Това каза след връщането на мандата за съставяне на кабинет председателката на парламентарната група ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

 

Тя обясни, че не е имало нужда обществото да става свидетел на низости от различни парламентарни групи при гласуването на предложеното от ГЕРБ правителство. Атанасова напомни, че през 2009 г. ПП ГЕРБ е забранила парламентарното номадство и гласуването на депутати с чужди карти, а тези практики сега се завръщат. "Видяхме връщането на най-ужасните порочни практики в НС - гласуване с чужди карти, опити за променяне на правилник без ясни правила и за връщане на политическото номадство", разкри Атанасова. "Положихме усилия, поканихме партиите, с които смятаме, че можем да имаме допирни точки по програми и приоритети", обясни Атанасова.

Тя добави, че подкрепа за правителство на "Има такъв народ" може да има след ясни структура, състав, приоритети и политики. "Вече 2 седмици след изборите не сме чули нито дума по тези въпроси. Даже напротив, от всичко заявено в последните две години, когато се структурираше партията "Има такъв народ" върху платформата мажоритарен вот, субсидия от 1 лв. и електронно дистанционно гласуване, за една нощ всичко рухна. Вече се отказаха като че ли от всичко. Ние не знаем дали те вземат някакви решения във връзка с бъдещото развитие на държавата ни", каза още председателката на ПГ ГЕРБ.

 

Предложеният за премиер Даниел Митов обясни, че в момента се водят задкулисни разговори за правителство и общество се държи в съспенс. "Когато най-голяма парламентарна група, коалицията спечелила изборите, те кани на разговори, най-нормално е да отидеш да чуеш какво имат да кажат". Това заяви предложеният за премиер Даниел Митов, след като върна мандата за съставяне на правителство при президента. 

 

"Бяхме готови с преговорни екипи, разговори за политики. Не е нужно да се проявява такава арогантност - това бе политическа незрялост. Емоциите от лятото, са си емоции от лятото. Институционалният разговор е нещо друго. Не може да се заобикаля първата политическа сила", каза още Митов.



Още от "България"

Шофьорите да внимават – започва ремонтът на част от магистрала "Тракия"

При засилен трафик в участъка от АМ "Тракия" и по указание на "Пътна полиция", може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени