Димитър Манолов: Служебните министри не знаят къде се намират

По думите на Манолов има министри, които са с академична нагласа, които трябва да преминат в режим на оперативно действие

Димитър Манолов
Димитър Манолов Източник: БГНЕС

"Служебните министри непременно трябва да разберат къде се намират, защото не знаят къде се намират, с малки изключения като Гълъб Донев". Този коментар направи пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа". "Служебните министри непременно трябва да разберат къде се намират, защото не знаят къде се намират, с малки изключения като Гълъб Донев", добави още той.

 

Той предположи, че като вицепремиер и министър на труда и социалната политика Донев ще е председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС): "Министрите от служебния кабинет трябва да потърсят начин да споделят отговорността, с която са се натоварили, защото иначе тя ще ги смаже. Няма по-добър орган за споделяне от НСТС".

 

По думите на Манолов има министри, които са с академична нагласа, които трябва да преминат в режим на оперативно действие, и даде пример с Атанас Пеканов, който според него има качества, но трябва да премине в друг режим на работа.

 

Според президента на КТ "Подкрепа" много неща са останали несвършени заради технически недостиг на време:

"Има какво да бъде направено сега. Някои неща и без парламент могат, с инструментариума, с който разполага служебното правителство". 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени