Динамично мартенско време с облаци, дъжд и вятър

Максималните температури ще бъдат между 10° и 14°

Дъждовно време в София
Дъждовно време в София Източник: Zonanews

Облачността ще бъде значителна с превалявания от дъжд, на повече места в Източна България и Рило-Родопската област. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 11°, сочи прогнозата на НИМХ.

 

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 14°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над около 1400 метра - от сняг, като по-значителни ще са валежите в Родопите. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени