Дионисий и Инджова: Искаме оставката на правителството, нито едно от исканията на протестиращите през 2020 г. не е изпълнено

От гражданско движение "Агора България" организират протест с искане за оставка на правителството

Ренета Инджова и Дионисий
Ренета Инджова и Дионисий

От гражданско движение "Агора България" организират протест с искане за оставка на правителството на Кирил Петков. Протестът ще се състои на 1 април от 16:00 часа пред Министерския съвет, като ще се проведе под надслов "Стоп на лъжата".

 

Дионисий, които е един от участниците в метежите от лятото на 2020 г., заедно с други от същата група - Тодор Стоянов, Петър Недевски, Ренета Инджова (бивш преподавател в Центъра за идеологически дисциплини на ВМЕИ "Ленин", бел. ред), Валери Григоров, настояха за незабавна оставка на правителството на Петков, предаде БТА.

 

"Никой от нас не е предполагал, че протестът ще послужи за повод едни хора да дойдат на власт само, за да ползват нейните атрибути, а не за да управляват страната", каза Дионисий по време на пресконференция на "Агора България", след което посочи, че нито едно от исканията на протестиращите през 2020 г. не е било изпълнено. Той визира липсата на промени в съдебната власт и неизпълнените искания на протеста.

 

"Ще останем на площада до последно, докато не видим страната си различна, защото ние не сме искали никога някой на гърба на протеста да се качва на власт", отбеляза още Дионисий. Той посочи, че по време на "протестите" е виждал бившия служебен министър Атанас Пеканов, но не и Кирил Петков.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени