Дончо Барбалов: Не се предвижда задължително носене на маски на открито в София

Контролът е засилен, следи се постоянно спазването на рисковите места, пазари, магазини, заведения, молове, каза зам.-кметът на София

Дончо Барбалов
Дончо Барбалов Източник: NOVA NEWS

От вчера в София заведенията затварят с един час по-рано, а големите ученици се върнаха в онлайн режим. "Мерките, които се обсъждат и въвеждат, са с цел да се намали броят на заразените, за да може крайно да се пребори кризата", това каза в предаването "Офанзивав с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Дончо Барбалов, зам.- кмет по финанси и здравеопазване на София.

Той допълни, че контролът е засилен, следи се постоянно спазването на рисковите места, пазари, магазини, заведения, молове, като на този етап не се предвижда въвеждане задължително носене на маски на открито. Зам.-кметът информира, столичният бюджет ще бъде насочен към инфраструктура, строеж на нови детски градини. Ще се ремонтира трасето на трамвай №5, без това да засяга платната за автомобили по бул. "Цар Борис III".

 

"В рамките на 4-5 години новите детски градини ще допринесат за края на липса на места", категоричен бе той. Относно преместваемите търговски обекти стана ясно, че Столична община няма да пести средства за отстраняване на всички, които са незаконни или неизрядни. Дончо Барбалов информира, че градският транспорт е претърпял най-голям спад от началото на COVID кризата. Той добави, че при техническите прегледи ще се издават стикери за категория. В дните с високо замърсяване ще бъде ограничаван достъпа на автомобили с по-ниска категория в центъра на столицата.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени