Доц. Антоний Гълъбов: При нови избори влизат още две политически формации

До четвъртък мандатът ще бъде даден, прогнозира доц. Татяна Буруджиева

Доц. Антоний Гълъбов
Доц. Антоний Гълъбов Източник: Zonanews

Виждаме добра координация между "Има такъв народ" и Румен Радев. За мен е ясно че ИТН не се канят да реализират мандат, по-скоро се борят за промени в ИК. Смятам, че президентът ще изчака преди да даде следващия мандат. Това заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV социологът доц. Антоний Гълъбов.

 

"До четвъртък мандатът ще бъде даден. Предполага се, че ще свършат преди Великденските празници. Президентът има неопределен срок за връчването му", добави политологът доц. Татяна Буруджиева.

 

"Задкулисни преговори най-вероятно се водят в полите на Витоша. Разговорите са за мандат. Забавянето няма да е с оглед на връчването на мандат. Диалогът върви не между партиите на протеста, а между други фактори и "Има такъв народ". За мен е странно, че "Има такъв народ"мълчи. Това е израз на провинциализъм", каза той.

 

"При "Има такъв народ" Слави говори от 30 г. Не знаем какво смятат да правят. Некоректно е към всички български избиратели. Трябва да се каже на хората дали ще има нови избори. Ако се забави максимално даването на мандата, значи се прави опит да се направи правителство. Ако се връчи по-бързо значи отиваме на избори максимално бързо", поясни Буруджиева.

 

"Изборите няма да дадат по-ясна политическа картина, защото такава няма. Българското общество е дълбоко разделено и това разделение ще се запази. При нови избори ще имаме ниска избирателна активност и е възможно да влязат още две политически формации", подчерта Гълъбов, визирайки патриотите и партията на Васил Божков. "Интересното е, че ГЕРБ запазва мнозинството си и след тези избори. Стесняването на позицията е атипично структуриране на изпълнителната власт. Имаме две опозиционни партии, но нямаме мнозинство. Това е инверсия. Българските граждани отказват да подкрепят тези, които нямат мнозинство", отбеляза той.

Още от "България"

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Главчев на среща с ЦИК: Имате нашето пълно съдействие за подготовката на честни и прозрачни избори

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова определи днешната среща с изпълнителната власт като навременна и изрази увереност, че с нея се поставя добро начало на съвместната работа по организирането на вота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени