Доц. Атанас Мангъров: Не разбирам защо предпочитат РНК ваксините. Това е все едно някой като тръгне да се жени, да каже - "искам шуменка"

Трябва да бъдат отменени мерките, направи поредно скандално предложение провалилият се на изборите нов политик

Доц. Атанас Мангъров
Доц. Атанас Мангъров Източник: Dir.bg

Не съм политик и член на АБВ, това, че не влязох в НС не е загуба за мен. Основната теза, която развивах, е че мерките за излишни. Това каза в предаването "Тази сутрин" по bTV доц. Атанас Мангъров. "Разчитах на около 20% от гласовете, мислех, че толкова са разумните хора в страната", продължи с бисерите инфекционистът, с което косвено се опита да подскаже, че думите на другия скандален "уонаби" политик Иво Христов, че 80 % от българите били дебили, са истина.

"Основната теза, която развивах, е че мерките за излишни. 125 000 са починали през миналата година, с около 16 000 повече от предходната. От тях около 7 000 – от или с КОВИД-19". Това беше поредното невярно и скандално твърдение на доц. Мангъров. Официалната статистика изчислява, че починалите от КОВИД-19 са вече над 14 хиляди души. 

 

"Мерките тук не бяха толкова строги, както в Италия, Франция, Великобритания – вероятно заради личната позиция на министър-председателя. Но начело на медицинската част от управлението стоят хора, които в повечето време не са в час. Най-доброто е разхлабването на мерките. Ново затягане ще е пагубно за всички нас. В момента сме в стадий на постепенно затихване, вероятно ще има още 1-2 малки вълни до цялостно затихване на пандемията", продължи Магъров.

 

"Нямаме яснота за ваксините. Не мога да разбера защо масовата публика си е харесала РНК ваксините. Това е все едно някой като тръгне да се жени, да каже, "искам шуменка", каза Атанас Мангъров.

 

"Винаги сме били на челните места по смъртност, защото не спортуваме, не се храним адекватно, злоупотребяваме със себе си - след тежък работен ден на салатка и ракийка, заради което сме и със наднормено тегло", бе категоричен доц. Мангъров.

Още от "България"

Премиерът Главчев: Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове

В разговора участваха председателят на ДАНС Пламен Тончев, председателят на ДАР Антоан Гечев, директорът на СВР бригаден генерал Венелин Венев и началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени