ДПС към Мария Габриел: Радостното е, че в най-общ план приоритетите ни се припокриват

Случилото се през последния един час само показва необходимостта от цялостна правосъдна реформа, заяви кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Zonanews

”Случилото се през последния един час само показва необходимостта от цялостна правосъдна реформа". Това заяви кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел в началото на срещата си с ДПС.

 

Това е втората от поредицата лидерски срещи, които ГЕРБ провежда преди по-късно днес Габриел да получи от президента първия мандат за съставяне на правителство. По-рано тя и Бойко Борисов бяха на среща с БСП, а следващата е с ИТН.

 

Пред ДПС Габриел точни, че списъкът с приоритети остава отворен за допълване. Различията са богатство, както казахте и вие, обърна се Габриел към ДПС. И ги попита какво мислят за експертно правителство, в което има ясни приоритети и хоризонт.

 

Радостното е, че в най-общ план приоритетите ни се припокриват, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. И обясни, че това е дневния ред на гражданите, който трябва да стане дневен ред на политиците и на едно редовно правителство.

 

След експертните срещи, това е първа официална среща да се търси формула за изход от политическата криза, освен приоритети, които биха ни обединили. И на тяхна база да се търси формулата за изход от политическата криза - редовен кабинет, каза Карадайъ.

 

Той акцентира, че след ковид пандемията и на база войната в Украйна има редица кризи, които чакат своето решение, но първо трябва да преодолеем политическата.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени